Om Catch 22

Lägg ihop en ikonisk gitarrist, Per Hovensjö, som har över femhundra TV – framträdanden i ryggen med ett gäng handplockade stråkmusiker i toppklass i form av en stråkkvartett bestående av: Lotte Lübeck – violin, Elin Stjärna violin, Jill Johansson – viola, Mats Lindberg violoncell, då får du det nybildade bandet Catch 22.

Med stor variation bjuder C22 på musik som både svänger och berör.
Stråkarnas mäktiga crescendon blandas med häftig elgitarr. 22 strängar som svänger swing och samba, pop, jazz och rock. Pers akustiska nylonsträngar blandas med de vackra meditativt förföriska stråkklangerna och skapar musik när det är som bäst. Förutom ovan nämnda musikgenrer så har Catch 22 en stor genrebredd som sträcker sig långt utöver det vanliga och skapar en härlig mix där publiken även får njuta av ballader och folkmusik samt egna arrangemang med musik av välkända artister som Lennon/McCartney ur The Beatles, Stevie Wonder, Chic Corea, eller band som Weather Report för att nämna några. C22 är en cross-over- ensemble där lyssnaren blir bjuden på något alldeles extra. Tänk soundet av två violiner, en viola och en cello tillsammans med en akustisk gitarr och du får en klang som flyter mjukt in i kroppen och skapar välbehagliga musikaliska upplevelser.

Gruppen erbjuder egna program men även konsertprogram i samarbete med andra musiker och sångerskor/sångare. Catch 22 medverkar vid TV-inspelningar, företagsevent, kyrkokonserter, galor, bröllop, mässor, företagsfester och andra event som kammarmusikfestivaler med mera. Skriv till oss och berätta om ditt evenemang så hjälper vi till med att skapa ett oförglömligt musikaliskt innehåll till ert tillfälle. Varmt välkomna att besöka vår youtube-kanal för att höra och se oss live när vi spelar samt få ett smakprov eller klicka på fliken: Videor här på vår sida så kommer ni direkt dit.

För mer information, priser och bokning kontakta oss gärna via vårt kontaktformulär eller klicka här:

Mer om oss i Catch 22

Gitarrist, arrangör, kompositör och kapellmästare

5-snabba om Per

1.Vad gör du på fritiden när du inte spelar?
Lagar mat och ser TV-serier samt tänker:
”Imorgon skall jag gå till gymmet.”

2.Vad skulle du ha jobbat med om du inte blivit musiker?
Jag skulle jobbat som psykoterapeut.

3. Drömsemester?
Los Angeles

4. Äter gärna?
Mormor Esters fiskpudding.

5. Vad ger dig sinnesro?
Ett korsord i utesoffa på sommaren i skugga.

CV

Utbildad på Musikgymnasiet (1976-78) och Musikhögskolan (1978-82) i Göteborg och Musicians Institute (1984-85) i Los Angeles. Har studerat för Tord Sandell, Josef Holecek, Scott Hendersson, Frank Gambale, Joe Pass m.fl.

Har sedan 1980-talet varit verksam som freelancemusiker både i studio och på scen. PH har medverkat i över 500 TV program som både musiker och kapellmästare. På Spåret, Oldsberg för närvarande, Musikjägarna, Bingolotto och Doobidoo för att nämna några han medverkat i.

PH har i princip spelat med alla Svenska artister, Carola, Björn Skifs, Lisa Nilsson, Svante Turesson, Cornelis Wreesvijk, Ted Gärdestad, Sven- Bertil Taube, Povel Ramel…..m.fl. Har dessutom spelat med många internationella artister såsom Tom Jones, Cliff Richard, Bonnie Tyler, Tommy Steel, Gilbert O` sullivan, Marc Knopfler ( Dire straits ) Sanne Salomonsen, Michael Buble, Sissel kyrkjebö m.fl.
PH är för närvarande Kapellmästare i tittarnas favoritprogram Doobidoo som spelas in i vår ( 2022 ) Dessutom ligger PH i startgroparna med sitt hjärteprojekt Catch 22, tillsammans med fyra av Sveriges främsta stråkmusiker

PH spelar alla typer av genrer. Klassiskt, Rock, Pop, Jazz och allt däremellan.

5-snabba om Lotte

1.Vad gör du på fritiden när du inte spelar?
Promenerar med hunden, umgås med mina två söner samt vänner. Tycker om god mat och filmer.

2.Vad skulle du ha jobbat med om du inte blivit musiker?
Sjuksköterska eller psykolog

3. Drömsemester?
Italien runt

4. Äter gärna?
Asiatisk mat

5. Vad ger dig sinnesro?
Att vara ute i naturen och vacker musik.

CV

Lotte började sina fiolstudier i Åbo konservatoriet i Finland. Violinisten Grazyna Gebert blev en viktig lärare för många år framåt.
Den andra viktiga läraren senare i Åbo blev Alexander Vinnitsky från Moskva.
Lotte deltog många fiolkurser i flera år på somrarna med bland annat lärarna som Zorya Shikmurzayeva, Zinaida Gilels, Sergei Kravchenko och Anatoli Melnikov.
Under studietiden jobbade Lotte ett par år på Åbo teater i en pjäs som handlade om Sibelius liv (där hon spelade stråkkvartett) samt medverkade i en musikal.

1998 fick Lotte sitt första vikariat i Åbo Filharmoniska Orkestern och blev fast anställd i samma orkester i första fiol år 1999.
I 20-årsåldern spelade Lotte några år i en stråkkvartett som hade många fest-och bröllopsspelningar. I repertoaren fanns allt från kända tangos och valser till klassiska stämningsfulla låtar.
Lotte har spelat mycket kammarmusik och var medlem i 7 år på Pegasuskvartetten där alla musiker var från Göteborgs Symfoniker.
Hon spelar också barockmusik i BAGS (Barockakademin, Göteborgs Symfoniker).
2001 – 2002 arbetade Lotte i Norrköping Symfoniorkester som vikarie.
År 2003 fick hon fast anställning i Göteborgs Symfoniker, där hon fortfarande arbetar i första fiolstämman.

5-snabba om Elin

1.Vad gör du på fritiden när du inte spelar?
Motionerar gärna, håller till vid havet, pysslar och gör fint hemma, bakar och umgås med mina nära och kära.

2.Vad skulle du ha jobbat med om du inte blivit musiker?
Sjuksköterska

3. Drömsemester?
Maldiverna

4. Äter gärna?
Skaldjursplatå

5. Vad ger dig sinnesro?
En plats vid havet, det goda samtalet och musik.

CV

Hon föddes i Kungsbacka och började att spela fiol redan vid fem års ålder enligt Suzukimetoden. Fortsatte med musikgymnasiet och sedan direkt på musikhögskolan i Göteborg. Har studerat för b la. Sven Karpe, Per Enoksson och Milan Vitek. Hon var även i London en period och studerade för den mycket erkända professor Sir Howard Davies.
Elin är anställd sedan 1992 som violinist i Göteborgs Symfoniker, Sveriges Nationalorkester. Ett arbete hon älskar.
Elin är dessutom en hängiven kammarmusiker. Spelar i många olika sammanhang och musikgenrer. Förutom den klassiska musiken spelar hon gärna Pop och Jazz, Visa och Sakralt. Har medverkat på många konserter och skivinspelningar med många kända artister inom klassiskt och pop.

5-snabba om Jill

1.Vad gör du på fritiden när du inte spelar?
Promenerar i skogen, dansar, lyssnar på musik, bakar och umgås med vänner.

2.Vad skulle du ha jobbat med om du inte blivit musiker?
Trädgårdsmästare

3. Drömsemester?
Italien och Kroatien

4. Äter gärna?
Skaldjur

5. Vad ger dig sinnesro?
Skogen, vågor mot en strand, en porlande bäck samt musik och meditation.

CV

Har studerat vid HSM Högskolan för Scen och musik vid Göteborgs Universitet med studier för bl. a Violaprofessor Björn Sjögren. Jill arbetar som frilansande musiker och är lika ofta anlitad i den klassiska musikgenren som i nutida komponerad musik, jazz, visa, musikal och pop. Hon turnerar frekvent med populära artister på stora scener runt om i Sverige och utomlands. Jill syns även på kammarmusikfestivaler och vikarierar i kammarorkestrar och symfoniorkestrar så som Göteborgs Symfoniker, Dalasinfoniettan, Jönköpings Sinfonietta med flera.

Hon medverkar på musikevent som Faddergalan, P3 Guldgalan, Global Spring Gala Beijing, OS 2008 Beijing Lucky Cloud Stage, TV4 Nyhetsmorgon. Bingolotto 10-års Jubileumsgala Lisebergshallen Göteborg, Bingolotto där hon bland annat spelat med Roxette, Andrea Bocelli, Sarah Brightman, Rod Stewart, Björn Skifs och många fler. Jill medverkar även på studioinspelningar med kända artister i Sverige. Jill har förutom att spela altfiol i gruppen Catch 22 även sedan 2005 turnerat med Robert Wells och Rhapsody In Rock både i Sverige och utomlands samt spelat cirkusshower och julshower med bland annat Peter Jöback. Under 2018 var hon ute på turné med Björn Skifs med showen ”Bitar ut mitt liv”. Under 2021 har Jill varit ute med Karin Hammar FAB4 ”Strings Attached” och The FAB4 Stringz och hon är även medlem i stråkkvartetten Wulfson Quartet samt artisttrion AmazeOnStage där hon förutom att spela altfiol också spelar fiol.

5-snabba om Mats

1.Vad gör du på fritiden när du inte spelar?
När jag inte spelar ägnar jag mig åt min familj och hunden men även lättare träning. Titta på vintersport på TV är en annan favorit.

2.Vad skulle du ha jobbat med om du inte blivit musiker?
Båtbyggare eller skådespelare

3. Drömsemester?
Segla i Grekland

4. Äter gärna?
Skaldjur och inte minst ostron

5. Vad ger dig sinnesro?
Skogssus, vågskvalp och fiskmåsar.

CV

Har studerat på Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet samt för solocellisten Peter Wolf i Tyskland. I Sverige har Mats jobbat som frilans i våra större orkestrar så som Göteborgs Symfoniker, Helsingborgs Symfoniorkester, NorrlandsOperan och GöteborgsOperan för att nämna några. Den musikaliska bredden har alltid varit viktig för Mats som även har jobbat i krog, pop, teater och musikalsammanhang. Mats har medverkat på skivinspelningar med artister så som Robyns ”Body Talk pt2”, Knut Agnred ”Cue Guide in Blue”, Timo Räsänen ”Love Will Turn You Around”, Natasha Bedingfield samt gett konserter tillsammans med artister som Povel Ramel, Robert Wells, Miss Li, Que samt med kören Amanda.

Mats har förutom att spela cello med Catch 22 även medverkat som cellist på Björn Skifs show på Eriksbergshallen i Göteborg, Christer Sjögren Las Vegas Show på Rondo Göteborg, Falkes Fondue med Galenskaparna, Musikalshow på Kajskjul 8 Göteborg med artisterna Anders Ekborg och Sharon Dyall. Han har även jobbat på Bingolotto och spelat bakom artister så som Gunilla Backman, Jill Johnsson, Lasse Berghagen och Björn Skifs. Mats var även med i Lorensbergsteaterns uppsättning av musikalen ”Familjen Adams” i Göteborg.
Han är inte bara musiker utan har även medverkat i olika uppsättningar som skådespelare och musiker på musikteatrar för barn så som: ”Hemska Spökhuset” i regi av Musik i Väst och ”Ja o Nejtrollet” i regi av Musik i Halland.

Varför heter vi Catch 22?

Förutom att vi tillsammans har 22 strängar som vi tillsammans fångar varje gång vi spelar och förutom att en av medlemmarna fyller år 22 maj såååååå…finns det även en koppling till Moment 22 och Liftarens guide till galaxen…

Efter 7,5 miljoner års funderingar förklarade superdatorn Deep Thought i bokserien Liftarens guide till galaxen att svaret på den ”yttersta frågan om livet, universum och allting” är 42. Frågan är: Hur frågan lyder egentligen?

Kanske är frågan: Vad är meningen med livet?

En av meningarna med livet är kärlek i dess olika former. En av dessa former är kärleken till musiken och hur den genom sitt uttryck påverkar och förgyller livet för alla oss i denna galaxen.

Kanske kommer vi aldrig så nära meningen med kärleken och livet som när vi öppnar våra sinnen och upplever musiken.

Just den känslan när musiken får tiden att stanna för en stund, DEN känslan är en av meningarna med livet och i all sin storhet och enkelhet så är den både början och slutet samtidigt eftersom tiden stannat och lyssnaren och utövaren är i samklang i nuet som i sig skapar ett evigt flöde och vissa menar att moment 22 är ett syndrom med en komplex symptombild som flödar som en cirkel runt, runt.

Musiken är ett universellt språk som inte behöver några lexikon för att förklaras eftersom den kommunicerar tydligt rätt in i lyssnaren genom känslan.

Catch 22 står för oss för det eviga flödet av musikens kraft att nå in i människan.